Gebit

Een gezond en goed functionerend paardengebit is van belang voor het optimaal verteren van vezelrijk en plantaardig voedsel in het maagdarmkanaal. Tevens is het onderhoud ervan noodzakelijk voor een goede en eerlijke communicatie tijdens het rijden.

Het gebit van uw paard blijft gedurende zijn hele leven doorgroeien en veranderen. Een jaarlijkse behandeling door een deskundige tandarts is dus van groot belang! Signalen die u als paardeneigenaar kunnen opvallen bij een slecht functionerend gebit zijn onder andere proppen maken, scheef kauwen, onverteerde voedselresten in de mest, een onaangename geur uit de mond, knoeien met krachtvoer, vermagering en eenzijdige neusuitvloeiing.

U kunt voor zowel routine gebitsbehandelingen als voor specialistische tandheelkundige zorg voor uw paard bij ons terecht.

Routine gebitsbehandelingen worden onder staande sedatie uitgevoerd en kunnen zowel aan huis als bij ons op de kliniek gedaan worden. De behandeling kan door onze vaste dierenartsen worden uitgevoerd. Ook hebben wij al jaren een goede samenwerking met gebitsverzorger Paul Versluis (https://paul-versluis.nl/). Paul is iedere donderdag bij ons op de kliniek aanwezig.

Voor specialistische tandheelkundige zorg werken wij nauw samen met dierenarts en paardentandarts drs. Theo van Delft van Equine Dental & Veterinary Care (http://www.edvc.nl/en/). Theo werkt 2 dagen in de maand bij ons op de kliniek voor het uitvoeren van specialistische behandelingen zoals (gecompliceerde) kiesextracties of diastasen behandeling. Deze behandelingen worden uitsluitend op de kliniek uitgevoerd.Gebitsbehandelingen aan huis kunnen vanaf 3 paarden of meer worden ingepland. Wanneer de behandeling aan huis is gepland, verzoeken wij u om te zorgen voor een rustige ruimte met de mogelijkheid om een speciaal tandheelkundig halster vast te kunnen maken (zie foto). Wij behandelen de gebitten met elektrische vijlen, waarvoor een stroompunt in de buurt beschikbaar moet zijn (onze dierenartsen brengen zelf een verlengsnoer mee). Ook dient er water aanwezig te zijn om de mond te kunnen spoelen.

Wanneer u een afspraak wenst te maken voor een gebitsbehandeling door een van onze dierenartsen of met een tandheelkundig specialist, kunt u contact opnemen met ons algemene kliniek nummer 0227- 581 238

Bekijk de andere diensten